Wat is gezond, en wat doet dit voor je gezondheid

Wat is gezond? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt, of je nu deze in je hoofd aan jezelf stelt of daadwerkelijk hier over na blijft denken en dit probeert te realiseren. Er zijn altijd mensen die een overtuiging hebben van iets wat gezond is. Want mensen die zweren bij raw food, zullen je blijven vertellen dat dit super gezond is en ervoor zorgt dat de kans op bepaalde ziektes enorm afneemt en dat je langer leeft. Maar in hoeverre zijn we nog gezond?

Vroeger Vroeger was alles beter, dat is iets wat je vaak hoort, en naarmate je ouder wordt zal je jezelf er ook wel eens op betrappen. Ja, vroeger had ik dat ook en dat was van een veel betere… vul maar in! Want vroeger hadden we ook veel minder keuze uit voedsel soorten, was er geen mobiel netwerk en hadden we niet in ieder huis Wi-Fi. In veel gevallen zijn we een van de eerste generaties die momenteel dingen aan het uittesten zijn voor de volgende generaties. Want hoe lang zijn er nu mobiele telefoons? De eerste onderzoeken tonen nu voorzichtig aan dat de straling van de telefoon ongezond is voor je. Daarnaast zijn er ook tal van onderzoeken die zeggen dat [frisdranken slecht zijn]{http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/frisdrank.aspx), die met suiker bevatten te veel suiker, die met zoetstoffen zijn te chemisch en ga zo maar door. Roken was ook heel normaal, en vroeger (weer dat woord) stonden er bakjes sigaretten voor iedereen op tafel omdat je je gasten sigaretten aan wilde bieden, net als dat ze een hapje en een drankje kregen. Tegenwoordig is roken dodelijk en moet iedereen ermee stoppen.

Het is maar hoe je het bekijkt Wie gewoon nuchter omgaat met alle kritieken en onderzoeken zal zijn eigen weg belopen, en zelf bepalen wat wel en niet gezond is. Alles waar ‘te’ voor staat zou je als ongezond kunnen beschouwen. Te veel is niet goed maar te weinig is ook niet goed. Het is je eigen beeld en eigen idee, en als jij niet kunt bedenken dat je van zeven dagen in de week fast food eten, je een paar kilo aan zult komen – en wanneer je dit jaar in jaar uit zult doen dat je dan moddervet wordt? Dan is er iets mis tussen je oren, want dat doe je zelf, dat het verslavend is ook. Want andere mensen hebben wel de wilskracht om gewoon normaal te eten.